OBS de Dorpsschool - Vorden

Leerlingraad

Wij zijn Gijs, Kyra, Kiki, Fatumata, Tijmen, Mirte, Emma en Esmee, allemaal leerlingen uit groep 5-6 en 7-8.

Dit schooljaar (2022/2023) zijn wij de leerlingenraad van De Dorpsschool. Nadat we een korte pitch hebben gehouden over wat wij belangrijk vinden in en om onze school, kregen wij de meeste stemmen van de andere kinderen, Hierdoor kregen wij een plaats in de leerlingenraad.

Als leerlingenraad vinden wij het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen op school. Daar doen we ons best voor!

Om dat voor elkaar te krijgen, gaam wij met onze klasgenoten praten over wat in school wat goed gaat en wat juist beter kan. Het is dus ook belangrijk dat we goed naar elkaar luisteren en niet zomaar beslissigen nemen.
Daarnaast beheren we een leerlingenraad potje. Met dat geld kunnen we, in overleg met onze klasgenoten, spullen aanschaffen die we op school missen. Denk aan buitenspeelmateriaal, een leuk/leerzaam spel of lesmateriaal.

Als leerlingenraad zitten we ook samen met een aantal juffen/meesters in commissies, bijvoorbeeld de Sinterklaas- en Kerstcommissie. Wij mogen daarin meedenken over de organisatie en helpen bij het uitvoeren van deze feestdagen.

We vinden het erg leuk om de school te vertegenwoordigen, want er is genoeg te doen. Als je een leuk idee hebt of een bepaalde vraag dan weet je ons nu te vinden.

Groetjes van ons!